Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Συνέντευξη του κου Θρασύβουλου Κανάρη στο "Πρώτο ΘΕΜΑ"

Συνέντευξη του κου Θρασύβουλου Κανάρη στο "Πρώτο ΘΕΜΑ"

kanaris themaΑκολουθώντας την παράδοση που θέλει όλα τα μέλη της οικογένειας να αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς με τη θάλασσα, ο απόγονος του αγωνιστή Κωνσταντίνου Κανάρη θεωρείται ο άνθρωπος-κλειδί στις ναυλώσεις και τη διαχείριση πολυτελών σκαφών.
Με την εταιρεία του να κατατάσσεται στις κορυφαίες του είδους και με πελάτες κοσμοπολίτες του διεθνούς τζετ σετ, ο σύγχρονος Κανάρης χαράζει σταθερά ανοδική πορεία στο yachting διαφημίζοντας τις ελληνικές θάλασσες στα πέρατα του κόσμου 

Γεννήθηκε σε μια οικογένεια που λόγω ονόματος κουβαλούσε έντονα την Ιστορία του τόπου μας. «Ο πυρπολητής, μετέπειτα υπουργός Ναυτιλίας και πέντε φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Κανάρης υπήρξε ο προπάππους του παππού μου», αρχίζει την αφήγηση ο Θρασύβουλος Κανάρης ξετυλίγοντας το κουβάρι της οικογενειακής του ιστορίας και συνεχίζει: «Παρόλο που μιλάμε για πέντε γενεές πριν, κάποιες οικογενειακές παραδόσεις κληροδοτήθηκαν από τους παλαιότερους στους μεταγενέστερους: Για παράδειγμα, ανά δεύτερη γενιά όλα τα αγόρια είχαν τα ονόματα Θρασύβουλος (όπως ονόμαζε ο αγωνιστής τον γιο του, όνομα με το οποίο βαπτίστηκα και εγώ), αλλά και Απόστολος, που ήταν και ο προστάτης του ναυάρχου. Ολοι, δε, ασχολούνταν αλλά και λάτρευαν τη θάλασσα. Ο παππούς μου ήταν μηχανικός στα καράβια ενώ ο πατέρας μου πλοίαρχος σε κρουαζιερόπλοια».
Ο Θρασύβουλος Κανάρης από μικρή ηλικία έχει πλήρη συνείδηση του ιστορικού βάρους που φέρει το επώνυμό του. «Μεγάλωσα ακούγοντας από τους γονείς μου περιστατικά που αφορούσαν τον Κωνσταντίνο Κανάρη. Στο δημοτικό, ήξερα ότι ένα μέρος της Ιστορίας που μας δίδασκαν αφορούσε και τους προγόνους μου, αλλά δεν μου φαινόταν περίεργο. Περισσότερο περίεργο φαινόταν στους συμμαθητές μου. Τα κειμήλια άλλωστε που υπάρχουν στο σπίτι μας δεν μας επιτρέπουν να ξεχνούμε ότι προερχόμαστε από τον θρυλικό αγωνιστή. Οπως μια γκραβούρα που του προσφέρθηκε όταν έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας. Στην εφηβεία μου ταξίδεψα στα Ψαρά με σκοπό να δω τα πατρογονικά εδάφη και να έρθω πιο κοντά στις ρίζες μας. Εκτοτε, όποτε συναντώ άγαλμα του Κωνσταντίνου Κανάρη δεν σας κρύβω ότι συγκινούμαι».

Για όλη τη συνέντευξη παρακαλώ κάντε Click Εδώ!